Kamillás-karamellás körtelikőr

A kamillavirág nem csak gyógynövény, fűszerként is nagyon finom. Kellemes, nem tolakodó aromáját belecsempészhetjük házi készítésű finomságainkba, például süteményekbe vagy likőrökbe. A virágok maguk is ehetők, továbbá kandírozhatók, de van egy kesernyés ízük is, ezért fűszerezésnél jobb az aromák gyorsabb kioldása, mint a hosszú áztatás, ami a keserű ízeket is kioldhatja.
Egy illatos, meghámozott és feldarabolt körtét 200 ml (körte)pálinkában áztatunk, néha megrázogatjuk, megkeverjük, majd két hét után leszűrjük. Az aromás pálinkát ezt követően összekeverjük 150-200 ml erős kamillateával, amelyben 3-4 ek. karamellizált cukrot is feloldottunk, majd néhány hetet hűvös helyen érleljük. Nagyon finom, lehet, hogy érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni.
További kamillások a blogon, itt
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések