Párolt pitypanglevél-saláta fehér babbal

A mediterrán tájakon kedvelt zöldségnövény a pitypang, ott olívaolajjal és citromlével ízesítve vagy joghurtos öntettel készülnek belőle saláták vagy párolt fogások. Olaszországban az ínséges időkben gyakran tálalt babos pitypangsaláta ma is ismert.
A megmosott pitypangleveleket, ha túl keserűek vízben áztatjuk vagy blansírozzuk, majd kevés olívaolajon, pici fokhagymával megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a főtt fehér babot (akár konzervből), és olívaolaj és citromlé 2:1 arányú keverékéből pici sóval készítünk rá öntetet.
A pitypang sokféle erényéről itt bővebben: https://erdokostolo.blogspot.com/2018/07/pongyola-pitypang-taraxacum-officinale_18.html

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések