Bodzavirágos, citromfüves szamóca- és meggypezsgő laktofermentálással, házilag

A szén-dioxidos, "szódás" pezsgős, probiotikus italok, pár nap alatt elkészülnek.
Az aromás gyümölcsök, mint az erdei szamóca, kerti szamóca és a fűszeres növények, mint a bodzavirág vagy a citromfű kiváló alapanyagok arra, hogy ízeiket kiáztatva aromás és fermentálással pezsgős italt kapjunk. Élvezzük a fűszeres és a laktofermentálás során keletkező savanykás ízeket, valamint a tejsavbacik jótékony hatását is.
(A hazai bodzafajok bemutatása  ITT olvasható.)

Az ital ezzel a leírással megegyező módon készült, literenként mokkáskanálhegynyi sóval, csapott evőkanál cukorral, szamócákkal, meggyel, bodzavirággal, citromfűvel és fél citrom levével ízesítve.  A pici só épp sejthető az italban, és kell bele, a cukor jó részét a tejsav-baktériumok felhasználják, a keletkező szén-dioxidtól pezsgős lesz. Hidegen iható. 

én itt tanulok fermentálni

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések