Házi erjesztésű ecet fehér eperből és sárgadinnyéből

A saját erjesztésű gyümölcsös-fűszeres ecetek különgesek, hasznosak, egészségesek a konyhában. Sokféle saját erjesztésű ecet van már a blogon. A megvalósítás az erjedés folyamata és annak támogatása azonos. Ezúttal fehér eperfa (Morus alba) fehér színű gyümölcséből - ami általában magas cukortartalmú - készítettem ecetet, és, hogy kis színe is legyen, egy éppen kéznél levő sárgadinnye belső, magok körülötti szálas részét - amit egyébként kidobunk adtam még hozzá, így két gyümölcs anyagai együtt erjedtek. Az eredmény kívánatos színű, illatos, ízes ecet lett.  


Elkészítés módját ITT írtam le még 2012-ben, de azóta is ugyanúgy készítem ezeket az elképesztő színű és ízű vadgyümölcsös eceteket.

Fűszereceteket is készíthetünk, ez esetben a már kész ecetet fűszerezzük valamilyen illatos, színes gyümölcscsel vagy fűszernövénnyel. ITT bővebben. 

Bodzaecet erjesztése IDE kattintva.

Bodzavirágos hamis balzsamecet készítése ITT olvasható - mennyei finom. 

Savanyítás változatosan vadnövényekkel, nem csak ecetként. ITT összefoglalva a sokféle lehetőség.

Cseresznyeszilva (fosóka, lotyóka, mirabolán...) savanyító készítése, pl. teába nagyon finom, citrom helyett ITT található.

Fehér eper (Morus alba) fehér színű terméssel


**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések