Vargányás bruschetta
A vargánya talán a legegyszerűbben elkészítve hozza legjobban jellegzetes ízeit. Vajon pirítva egészen pici fokhagymával, tört borssal és petrezselyemmel megszórva, pirítósra pakolva például mennyei. Finomabb, ha a pirítós serpenyőben vajon vagy olívaolajon vagy pl. kacsazsíron pirul. Nagyon finom viszont így is, bruschetta-szerűen is, a paradicsom friss ízeivel, savanykás édességével, friss bazsalikommal.
Elkészítés: A vargányát megtisztítva apróbb kockákra darabolom, olívaolajon vagy vajon vagy vaj + olívaolaj keverékén pici fokhagymával, picit sózva puhára pirítom, nagyon gyorsan elkészül. Közben húsosabb paradicsomot kockázok fel és a pirítás vége felé a gombához adom. Az arány ízlés kérdése is, de inkább legfeljebb fele-fele gomba és paradicsom. Friss bazsalikommal esetleg egészen pici reszelt citromhéjjal fűszerezem az utolsó fázisban, valamint friss bazsalikommal tálaláskor is meg lehet szórni. A pirítóst olívaolajon pirítottam, az is ad még egy plusz ízt a felépítménynek.
További vargányás receptek IDE kattintva böngészhetők.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése