Vargányás vajjal töltött sült krumpli

Vargányás vaj nem csak pirítóson, hanem pl. így is finom. Vargányából az egyik legfinomabb lehetőség, ami egyszerűen és elég gyorsan elkészíthető, az a vargányás vaj. Ráadásul gombatartósítás is egyben, amibe a kevéssé szép vargányák is mehetnek. Az elég öreg, már zöldülő termőrétegen kívül a vargánya minden része belesüthető.  


Elkészítés: A vargányás vaj előzetesen ÍGY készült, most csak kivettem a hűtőből. A burgonyát héjában, sütőben sütve is készíthetjük, úgy a legfinomabb, de amikor ez készült, éppen 35 fok felé közelített a kinti hőmérséklet, így héjában főztem meg és aztán forrólevegős sütőben vajban átforgatás után pirítottam meg a burgonyákat. Közepükből egy-két kiskanálnyit kivettem és oda töltöttem a vargányás vajat, kis reszelt vagy több reszelt sajt, tört fekete bors, apróra vágott petrezselyem ment még a tetejükre. Ha még forró a krumpli, elolvad a vaj, de tálalás előtt rá lehet még pirítani a vargányás vajat és akár több sajtot is a burgonyákra.

Vargányás vaj ITT tehát és kicsit másképp készítve ITT is található. Hogy melyik változat jobb, azon nem érdemes lamentálni, mindkettő finom. 

További vargányás receptek IDE kattintva böngészhetők.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

    

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések