Vargányás vajjal töltött sült krumpli
Vargányás vaj nem csak pirítóson, hanem pl. így is finom. Vargányából az egyik legfinomabb lehetőség, ami egyszerűen és elég gyorsan elkészíthető, az a vargányás vaj. Ráadásul gombatartósítás is egyben, amibe a kevéssé szép vargányák is mehetnek. Az elég öreg, már zöldülő termőrétegen kívül a vargánya minden része belesüthető.
Elkészítés: A vargányás vaj előzetesen ÍGY készült, most csak kivettem a hűtőből. A burgonyát héjában, sütőben sütve is készíthetjük, úgy a legfinomabb, de amikor ez készült, éppen 35 fok felé közelített a kinti hőmérséklet, így héjában főztem meg és aztán forrólevegős sütőben vajban átforgatás után pirítottam meg a burgonyákat. Közepükből egy-két kiskanálnyit kivettem és oda töltöttem a vargányás vajat, kis reszelt vagy több reszelt sajt, tört fekete bors, apróra vágott petrezselyem ment még a tetejükre. Ha még forró a krumpli, elolvad a vaj, de tálalás előtt rá lehet még pirítani a vargányás vajat és akár több sajtot is a burgonyákra.
Vargányás vaj ITT tehát és kicsit másképp készítve ITT is található. Hogy melyik változat jobb, azon nem érdemes lamentálni, mindkettő finom.
További vargányás receptek IDE kattintva böngészhetők.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése