Vadalmavíz

vadkörteital és a csipkeital után, ismét egy hidegen készíthető, nagyon finom, üdítő ital. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Finoman aromás, illatos, enyhén savanykás és édeskés egyszerre, természetesen  cukormentes, jó szomjoltó. 


Már sokadszor készítem, az egész család kívánságára. Meg tudom érteni a régieket, akik a vadkörtéhez hasonlóan, nagy mennyiségben készítették az akkor még úton-útfélen termő vadalmából. Ők darálva, vagy összetörve öntötték le vízzel a tisztára mosott vadalmát, és csapolható hordókban, hidegen tárolták. Én csak kis adagokban, kancsóban, szeletelve, kis friss mentával együtt áztatva készítettem az italt az apró, savanykás gyümölcsből. A család másik felnőtt tagja meg is állapította, hogy ezek a régiek tudtak valamit, és ma munkába is egy üveg vadalmavízzel felszerelkezve távozott. Nem ecsetelem bővebben mennyire finom és mennyivel ízesebb, mint a termesztett almákból ugyanez. Minden egyéb ízesítés, nélkül iható. Próbálja ki, aki nem hiszi.Vadalmát szerencse kérdése, hogy ki, hol talál, de az biztos, hogy mostanában kezd érni. 

További vadalmaságok: 

Megjegyzések

 1. Már régóta ki akarom próbálni a vadalmaitalt, de egyelőre a mennyiségre való tekintettel centrifugálom:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van egy fánk és az idén roskadozik az almától. Bár lehet, nem igazi vadalma, bár nagyon kicsik az almák, de nem savanyú, inkább édes.

   Törlés
  2. Ha édes, akkor az talán nem vadalma, talán valamilyen régi fajta alma.

   Törlés
 2. Sajnos én itt ahol lakom nem jutok hozzá, de hátha a Férfiak a túrán találnak:)))
  Nagyon gusztusos!!!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó ez is, szuper dolgokat készítesz:) A norvég alma kiköpött ilyen, picike és csúnyácska:)

  VálaszTörlés
 4. Hogy te milyen finomságokat készítesz:)

  VálaszTörlés
 5. Sikerült vadalmához jutnom. Hűtőben a vadalmavíz. Kérdésem hogy mennyi idő alatt áznak ki az ízek? Készül az almaecet és üvegben a vadalma befőtt is. Köszönöm a sok jó receptet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Erika, nagyon örülök, pár óra elég a vadalmavíznek.

   Törlés
  2. Köszönöm! Azóta iszogatjuk, már többször felöntöttem. Sokáig engedi az aromát magából, nagyon finom.

   Törlés
  3. Kedves Erika! Örülök, hogy bevált!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések