Vadzöldségpesztós házi tészta (pesto)

Számos variációban készíthető ez a csodafinom tészta. Mindig kicsit más, más vadzöldségből, néha más arányokkal, ami vadzöldségeket, olívaolajat sajtokat és magokat illeti, vagy éppen más sajtokkal és magokkal készül. Hogy szaftos legyen olívaolaj, esetleg olvadó sajt, teavaj is megy bele. Fűszerek: só, bors, pici citromlé, citromhéj, fokhagyma, utóbbi az összevágott vadzöldségekkel együtt pirul és párolódik. Az egész megkoronázása pedig parmezán vagy grana padano vagy más fűszersajt a tetejére.

Elkészítését  ITT  több variációban is leírtam. Télen friss csalánzamatos turbolyapodagrafűlósóska, tyúkhúr,  hagymaszagú kányazsombor, fűszernek még kakukkfű is akadhat hozzá, tavasszal medvehagymával,  komlóhajtással is kiegészíthető a vadzöldségek sora. Ha nincs vad éppen, akkor spenót, sóska, mángold, bazsalikom variálható egymással vagy éppen a vadakkal.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések