Ibolyás limonádé (Illatos ibolya)
Az illatos ibolya a tavasz első virágai között sokfelé előfordul. Sokszor tömeges füves udvarokban, erdőszéli vagy árkok menti, útszéli gyepekben is és kedveli a ligetes erdőket is. Ha tisza helyen találjuk és tényleg illatos a virága (ha nem illatos, akkor más ibolyafaj), akkor érdemes kipróbálni édességekben, italokban és salátákban. További illatos ibolyás receptek IDE kattintva olvashatók
Elkészítés: Tiszta helyen megszedjük, majd egy széles szájú üvegbe tesszük az illatos virágokat, és két-háromszoros mennyiségű hideg vízet öntünk hozzájuk. Citromlével ízlés szerint savanyítjuk (és a savak oldják ki az ibolyás színt is a virágokból), citromhéjjal is fűszerezhetjük, cukorral, mézzel vagy mással édesítjük, de édesítés nékül is finom. Hűtőbe tesszük, majd egy napon belül leszűrve fogyasztható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése