Tejfölös laskagomba serpenyős lepénykenyérrel
Laskagombát sokszor bővebben ad az erdő, mint más ehető gombafajokat. A korhadó fatörzsekben vagy a beteg fákban élő laskagombák elég jól bírják még az aszályt, a vastag faanyag jobban védi őket a kiszáradától, a nyári kiégéstől, így a mostani, gyakran aszályos és forró időszakok mellett is jobban lehet rájuk számítani. A két finom laskagombáról ITT írtam. Ez az étel bármelyik laskagombából sőt a legtöbb erdei gombából is elkészethető.
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése