Pitypangpesztós rizstészta párolt lila káposztával
Elkészítés: A rizstésztát kifőzzük a csomgoláson levő útmutató szerint. Van, amit csak forrázni kell, van, amit főzni, majd lefedve állni hagyni a forró vizben. Én le szoktam öblíteni hideg vízzel ha megfőtt, szebb lesz. (Természetesen készíthető búzalisztes tésztával is, házilag azokat ÍGY készítem.) A pitypangpesztó készítését ITT írtam le. Ugyanígy készül a tésztára is csk picit több olívaolajjal. A kész pitypangpesztóba beleforgattam a tésztát. A párolt lilakáposztához a káposztát legyalultam, kis zsiradékon, serpenyőben, megsózva, sűrű kevergetés mellett pirítottam. Közben meghámozott almát is daraboltam hozzá és fűszereztem őrölt köménnyel, tört fekete borssal. Vadszedres ecettel savanyítottam és kis cukorral édesítettem is, de lehet édes balzsamecettel is fűszerezni. Roppanós puhára párolva a legfinomabb.
További sokféle vad tésztaétel IDE kattintva böngészhető. További pesztó és pesztós étel pedig ITT található
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése