Csalános felesborsóleves zöld felesborsóból
Amennyire csak lehet, annyira egyszerű ez a leves, mégis nagyon ízletes. Lehet így, kissé darabosan és lehet krémelevesként is befejezni, semmi más nem kell bele krémlevesként sem, hiszen a felesborsó eleve sűrít is.
Elkészítés: A zöld színű feleborsót egy éjszakára beáztattam, majd leöblítve legalább kétszeres mennyiségű vízzel, pár babérlevvéllel és sóval kezdtem főzni. Közben a konyhakész csalánt csak kivettem a hűtőből, azt már előzetesen blansíroztam, hogy hogyan és miért arról itt írtam. A csalánt aztán apróbbra vágtam, majd 1 duci gerezd fokhagymát kis olajon illatosra pirítottam, amihez hozzáadtam az apróbbra vágott csalánt is, azt is kicsit még kevergetve pirítottam, majd a fokhagymával, olajjal együtt beletettem a levesbe. Addig főztem, míg a borsódarabok már kezdtek kissé szétesni, de még egyben voltak jórészt. Gyakorlatilag készen volt, még kevés frissen őrölt borssal megszórtam, megkóstolva, ha kell utánsóztam. Ha kérmlevest szeretnénk belőla, akkor a babérlevelek kivétele után lehet pürésíteni. Szerintem mindkét módon finom. Habarás nélkül, is finom, de, ha valaki nagyon szeretné, tejes, tejszínes vagy tejfölös habarás is mehet bele. Pirított kenyérkockával vagy magában is nagyon kellemes leves. A pirított kenyérkockát általában egy kis olajon vagy zsíron egy fokhagymaszelettel pirítva készítem és megsózom picit.
Csalános receptek bőven ITT böngészhetők még. A csalán, mint ehető vadnövény bemutatása pedig ITT található, benne, hogy mely részét és hogyan ajánlott fogyasztani)
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése