Mustáros, szójaszószos laskagombacsíkok rizstésztával
Laskagombából szerencsés esetben télen-nyáron főzhetünk, hiszen van nyári és késői laskánk is, amit nevezhetnénk akár télinek is, mert az enyhébb teleken már nem csak késő őssszel, hanem akár egész télen is gyűjthető. ITT írtam róluk.
Elkészítés: A laskagombát megtisztítottam, a kemény tönköket levágtam, vékony cikkekre tépkedtem, ha nagyok voltak, kisebbre is vágtam keresztben. Majd kis zsiradékon kevés fokhagymával, fűszerekkel (só, őrölt fekete bors, majoránna és oregánó) puhára pároltam saját levében a gombát, plusz szükség esetén kis víz hozzáadásával közben-közben. Amikor puha volt és a levének nagy rész is elpárolódott, akkor csípős mustárral és kétféle szójaszósszal ízesítettem. Az egyik szójaszósz kicsit édesebb, világosabb, a másik nagyon sós és egészen sötét, de sajnos többet ezekről nem tudok. A levet, pici rizsliszttel megkötve szószosítottam. Rizstésztát főztem hozzá, amit leszűrve olívaoalajban kissé átforgattam, sóztam. Táláskor mehet rá még reszelt sajt is akár, de ha maradunk a kínainál, ők nem használnak sajtot, tejterméket.
Tobábbi sokféle laskagombás receptet ITT lehet böngészni még.
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése