Medvehagymás tojásos nokedli

 Medvehagyma szezonban egyszer legalább.

Vagy sokszor.  

Lehet akár több vagy még más levélzölddel gazdagítani a zöld színt benne. 


Elkészítés: Ez talán olyan étel, aminek elkészítését nem nagyon kell leírni. A nokedlihez a tojásokat, lisztet, vizet összekeverjük, negyed órát legalább hagyjuk állni. Arányokat nem tudok, soha nem mérem, sűrűn cseppenve folyós legyen a tészta, és akár tojás nélkül is lehet, de sokkal jobb tojással. Felforralom a picit sós vizet és nokedliszaggatón beleszaggatom a tésztát, közben keverni kell. (Szoktam próbaként egy-két darabot előzetesen kifőzni, nehogy túl kemény legyen, vagy szétfőjön, és ha kell, korrigálom vízzel, liszttel a tésztát.) Miközben fő a nokedli,  bővebb zsiradékban, ki-mit szeret, olajféle vagy zsír átsütöm az apróra vágott medvehagymát, majd hozzáütöm a tojásokat. Mennyiségük ízlés kérdése. A kifőtt nokedlit öblítés nélkül erre a tojásos keverékre szedem rá (még mindkettő forró), majd ráütök még 1 vagy 2 tojást és azzal is átforgatom, de már nem sütöm tovább, csak átkeverem, megsül a forró nokedlin is. Ettől kicsit krémesebb lesz a tojás a nokedlin és szép sárga is lesz az egész. Esetleg még egy szeletke teavaj mehet bele, ha olajban sütöttük, íznek és kis krémesítésnek az is. Citromos-cukros öntetű fejes saláta dukál hozzá, akár egy kis medvehagymával ízesítve még.  

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések