Illatosibolyás saláta
Az illatos ibolya a tavasz első virágai között sokfelé előfordul. Sokszor tömeges füves udvarokban, erdőszéli vagy árkok menti, útszéli gyepekben is és kedveli a ligetes erdőket is. Ha tiszta helyen találjuk és tényleg illatos a virága (ha nem illatos, akkor más ibolyafaj), akkor érdemes kipróbálni édességekben, italokban és salátákban. Bemutatása ehető vadvirágként, IDE kattintva olvasható. További illatos ibolyás receptek pedig ITT böngészhetők.
Elkészítés: Kedvünkre való salátanövényekből, pl. reszelt almából, répából, fejes salátából, céklából, pitypanglevélből, zamatos turbolyából, csabaíre vérfűből salátát keverünk. Citromos-olívaolajos vagy ecetes-mézes öntettel meglocsoljuk, majd megszórjuk illatos ibolya frissen szedett virágaival. A kellemes, fűszeres ízű virágokra jó ráharapni egy vegyes salátában. Nagyon sok virág nem kell, nehogy kölni érzésünk legyen.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése