Ibolyás limonádé (Illatos ibolya)

Az illatos ibolya a tavasz első virágai között sokfelé előfordul. Sokszor tömeges füves udvarokban, erdőszéli vagy árkok menti, útszéli gyepekben is és kedveli a ligetes erdőket is. Ha tiszta helyen találjuk és tényleg illatos a virága (ha nem illatos, akkor más ibolyafaj), akkor érdemes kipróbálni édességekben, italokban és salátákban. Az illatos ibolya bemutatása ehető vadvirágként fontos szempontokkal IDE kattintva olvasható. Más ibolyafaj nem jó. További illatos ibolyás receptek pedig ITT böngészhetők.



Elkészítés: Tiszta helyen megszedjük, majd egy széles szájú üvegbe tesszük az illatos virágokat, és két-háromszoros mennyiségű hideg vizet öntünk hozzájuk. Citromlével ízlés szerint savanyítjuk (és a savak oldják ki az ibolyás színt is a virágokból), citromhéjjal is fűszerezhetjük, cukorral, mézzel vagy mással édesítjük, de édesítés nélkül is finom. Hűtőbe tesszük, majd egy napon belül leszűrve fogyasztható.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések