Párolt pitypanglevél-saláta fehér babbal
A mediterrán tájakon kedvelt zöldségnövény a pitypang, ott olívaolajjal és citromlével ízesítve vagy joghurtos öntettel készülnek belőle saláták vagy párolt fogások. Olaszországban az ínséges időkben gyakran tálalt babos pitypangsaláta ma is ismert.
A megmosott pitypangleveleket, ha túl keserűek vízben áztatjuk vagy blansírozzuk, majd kevés olívaolajon, pici fokhagymával megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a főtt fehér babot (akár konzervből), és olívaolaj és citromlé 2:1 arányú keverékéből pici sóval készítünk rá öntetet.
A pitypang sokféle erényéről itt bővebben: https://erdokostolo.blogspot.com/2018/07/pongyola-pitypang-taraxacum-officinale_18.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése