Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2021. október 19., kedd

Kamillás-karamelles körtelikőr

A kamillavirág nem csak gyógynövény, fűszerként is nagyon finom. Kellemes, nem tolakodó aromáját belecsempészhetjük házi készítésű finomságainkba, például süteményekbe vagy likőrökbe. A virágok maguk is ehetők, továbbá kandírozhatók, de van egy kesernyés ízük is, ezért fűszerezésnél jobb az aromák gyorsabb kioldása, mint a hosszú áztatás, ami a keserű ízeket is kioldhatja.
Egy illatos, meghámozott és feldarabolt körtét 200 ml (körte)pálinkában áztatunk, néha megrázogatjuk, megkeverjük, majd két hét után leszűrjük. Az aromás pálinkát ezt követően összekeverjük 150-200 ml erős kamillateával, amelyben 3-4 ek. karamellizált cukrot is feloldottunk, majd néhány hetet hűvös helyen érleljük. Nagyon finom, lehet, hogy érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni.
További kamillások a blogon, itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...