Húsos somos, kecskesajtos görögsaláta olívaolajban eltett fűszeres sommal

Kaptam egy kis üveg olajban eltett fűszeres somot, abból készült ez a somos görögsaláta. Nem mostanában készült ugyan, de ide még nem került fel. Itt az ideje. A salátát kockára vágott kecskesajtból, friss uborkából, fermentálva savanyított (régen kovászos) uborkából, lilahagymából, paradicsomkockákból és persze a fűszeres somból kevertem, az eltett som fűszeres olívaolajából kis citromlével kevert öntettel. Igazán finom volt. Fermentálva savanyított vagy ecetes somból is finom. A fűszeres som készítése a kép alatt, jövőre még jól jöhet. További sokféle somos recept itt:


Fűszeres som olívaolajban: A még kemény, de már piros somokat sós vízzel leöntve (1l víz/ 350 g só) áztatjuk, míg le nem süllyednek a gyümölcsök az üveg aljára (másfél-két hét), majd a vízből kivéve, átmossuk, és kiterítve teljesen megszárítjuk azokat. Ezután egy befőttes üvegbe töltjük a gyümölcsöket és a fűszereket (fokhagyma, rozmaring, kakukkfű, chili, bors, borókabogyó) és finom olívaolajjal színültig töltve lezárjuk az üvegeket. Érleljük két hétig, majd fogyasztható, hűtőben, 7 fok alatt tartható tovább. 

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések