Bodzavirágos zöldkoktél

zöldkoktél mindig finom és egészséges, ha van friss bodzavirág, azzal ízesítve még finomabb. 
(A hazai bodzafajok bemutatása  ITT olvasható.)
Elkészítés:

A bodzavirágok ízét, sok virágot használva, hideg vízben kiáztattam, majd az ízes vizet összeturmixoltam levélzöldségekkel és almával. Kell hozzá jó ízű levélzöldség, én savanykás íze miatt vadsóskát vagy kerti sóskát mindig teszek, a másik fontos valami édes, pl édes alma. Aztán még mehet bele, ami van: csalán, spenót, podagrafű, csabaíre, tyúkhúr, fehér libatop, kövér porcsin, a keserűekből (pitypang, cickafark, útifű) keveset. Ha kész a turmix, kóstolgatjuk, ízestjük, hígítjuk, ha kell, és vagy rostosan vagy átszűrve isszuk.

Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések