Vadszedres ágyaspálinka és likőr
Az erdei szederlekvárból kipasszírozott mag és gyümölcshéj pálinkába került, jó hosszú időre. Nem mondom volt némi kétségünk, hogy a keletkezett sűrű masszából lesz-e valaha ismét folyékony állagú valami, amit majd pálinkának lehet nevezni. Emiatt nem sok kedvünk volt vele foglalkozni, így hagytunk neki elég időt az érésre. Nemrégen, úgy egy év múlva, azonban tüllháló segítségével sikerült visszanyerni a szedres masszából a pálinkát. Elképesztő színe lett, és bár nem vagyok nagy rajongója ezen italoknak, de nagyon finom. Készült erdei szederlikőr is, hasonló eljárással, cukor hozzáadásával. A cukornak is volt elég ideje feloldódni, néha megkevertük azért. Hát így lett igen alapos érlelés után, vadszedres ágyaspálinkánk és vadszeder likőrünk. Utóbbi sem megvetendő.
Hűha! Gratulálok!
VálaszTörlésKépzeld én szederecettel kísérletezek, nem szeder+ecet alapon, hanem, ahogy az almaecetet készítem:)))
Kíváncsi leszek rá!
TörlésGyönyörű a színe és a kép is tetszik:)
VálaszTörlésköszönöm!
TörlésTényleg gyönyörű színe van, nagyon kellemes íze lehet! :)
VálaszTörlésHát igen.. egyre fogy, (nem általam)
TörlésMennyi magra, héjra, mennyi pálinkát öntöttetek?
VálaszTörléskb. 5 kg. szedret fogok feldolgozni.
hát nem tudom már sajnos
Törlés