Csalánpesztós, cukkinis tészta (pesto)

A csalános és mindenféle vadzöldséges, zöldfűszeres, zöldleveles-magos tészták nagyon finomak tudnak lenni, többféle is van már ITT a blogon. Szabadon, kreatívan alakíthatók, ízlés szerint. Csalánból és/vagy más zöldfűszerből vagy zöld levélből és pirított, olajos magból (dió, tökmag, lenmag, napraforgómag, mogyorók, kendermag és akár fenyőmag is) elég sok kell, mert elég sokat felvesznek a tészták. Erre a tésztára még kis méretű, zsenge cukkini és húsos paradicsom is került. 


Elkészítés: 

A csalánpesztó IGY készült. A kifőtt tésztát az elkészült csalánpesztóba forgattam, majd egy kisebb kockára vágott, fokhagymás vajban ressre pirított cukkínit és azzal együtt, épp csak picit átpirított paradicsomkockákat adtam a tésztához. Fűszerek a pesztó fűszerei (fokhagyma, citromhéj, citromlé), pici majoránna, törtbors, pici szójaszósz a cukkinire.


**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések