mezei iringószár zöld medvehagymaterméssel salátának, savanyítani

Ha a zsenge mezei iringó szára és a zöld, zsenge medvehagyma termés együttállnak, akkor lehet pl. ilyen összeállításban salátát, savanyúságot, fermentált salátát készíteni.

A mezei iringó ehető vadnövénykénti bemutatása ITT olvasható. A zsenge medvehagymatermésről pedig ITT írtam. Ha nem érnek össze időben, akkor külön-külön savanyítva  hozhatók össze. A medvehagymatermés erős, ütős cucc, mértékkel !!! pláne az érzékenyebb gyomrúaknak!



Elkészítés: 

Salátának megtisztítva, összevágva összekeverem őket, almaecetes, sós, picit édesített  öntettel vagy más öntettel tálalom 

Fermentálva savanyítva: 2% sós vízzel leöntve, zárt, csavaros üvegben erjesztem a kétféle zöldséget az ITT leírt módon

Ecetes savanyúságként: Befőttes üvegbe téve sós-savanyú, felfőzött, fűszeres lével öntöm le még forrón ráöntve a levet a zöldségekre, lezárva eláll. Szükséges ecetmennyiség: 1kg töltőtömegre számolva 42 g 20 % os ecet, hogy biztonségos elálljon.     

További mezei iringós étkek IDE kattintva

További zöld medvehagymaterméses receptek, ötletek ITT bőven  

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések