Vadvirágos fűszervaj

Ehető virágokat sós ételekhez, salátákhoz is társíthatunk. Különösen finomak a fűszeres ízű virágok és levelek. Tavasztól őszig készíthető az éppen aktuálisan nyíló, ehető vad és kerti virágokkal pl. fűszervaj. 
Elkészítés: A puha vajat villával összetörjük, és többféle színű, ehető virágot (pl. kakukkfű-, zsálya- árvacsalán és /vagy bazsalikomvirágokat, pitypangfészkekből kitépett virágokat, esetleg kerti sarkantyúka virágait és fűszeres leveleit, csabaíre leveleit, vadhagymák virágait, sarjhagymáit, medvehagyma fűszeres még zöld termését, kereklevelű repkény apró leveleit és virágait, hagymaszagú kányazsombor zsenge leveleit és virágait, színestésnek  kevés körömvirágszirmot, stb.) valamint zöldfűszereket (medvehagyma, zamatos turbolya, bazsalikom leveleit) keverünk bele. A leveleket összevágva a virágokat egészben érdemes beletenni. Sózzuk akár fűszerezhetjük még kedvünk szerint, és szendvicskrémként használjuk. 

A felhasználható fajok közül jó párnak, ehető fajként bemutatása a bal oldali sávban, a címkékre kattintással olvasható.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések