Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2018. november 7., szerda

Diós, almás, szőlős, dióolajos hajdinasaláta


A hajdinát előzetesen beáztattam, majd leszűrve enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben megfőztem.Kihűtve frissen összevágott citromlébe forgatott almakockákkal, szőlőszemekkel, és  durvára tört dióval kevertem össze. Dióolajból, kis mézből és frissen facsart citromléből kevertem rá öntetet, és azzal meglocsoltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...