Júdásfülgombás, reszeltzöldség-leves tojáskockával

júdásfülgomba egyik kedvencünk, nem igazán gombaíze, hanem érdekes állaga miatt szeretjük. Fel tud dobni egy egyszerű levest is, pláne ha más gomba éppen nincs. De salátákba, köretekbe, rizottóba is finom és nagyobb példányait tölteni is lehet. Ez a leves végtelenül egyszerű, mégis érdekes és mutatós a fekete, sárga és zöld színeivel.  


Hozzávalók:
Gyökérzöldségek (sárgarépa 1 kisebb, zeller egy szelet, petrezselyemgyökér 1 kisebb, pasztinák egy negyed) mindegyik lereszelve.
1 fokhagyma apróra vágva
1 kisebb hagyma egészben
pár szál petrezselyemzöld apróra vágva
Júdásfülgomba egy csészényi
1 kis kanál mangalicazsír  vagy más zsiradék
3-4 tojás
Fűszerek. só, őrölt, bors

Elkészítés:
A kanál zsíron a fokhagymát illatosra pirítottam, majd átpirítom a reszelt zöldségeket, az összevágott gombát (én sokszor előfözöm a júdásfülgombát erős ízei miatt) a petrezselyemzöld felét, a kis vöröshagymát egészben, majd felöntöttem vízzel és készre főztem. Közben a felvert tojásokból (picit megsózva azokat) elkészítettem a levesbetétet: egy kis méretű serpenyőben kevergetés nélkül vastagabb lepényszerűen sütöttem a tojásokat, fedő alatt, kis lángon, esetleg megfordítva, mindkét oldalát átsütve, majd kockára vágtam. A levest tálaláskor friss petrezselyemzölddel megszórtam.

Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal

                                           A saját gyűjtésű gombákat lássa szakellenőr!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések