Bodzavirágos limonádé

A fekete bodza virágai szörpnek és frissen fogyasztható limonádénak is finomak. Mindenkinek van saját  kiróbált receptje szörphöz, a limonádé sem bonyolult, a lényeg a virágok aromájának hidegvízes kiáztatása, és az ital ízesítése citrommal, citromhéjjal, valamint édesítés ízlés szerint, de édesítés nélkül, bodzvirágvízként is nagyon ízletes.   


Elkészítés:

A bodzavirágokat tiszta helyről megszedem, egy befőttes üveget nyakig töltök hideg vízzel, beleteszem a nagyobb zöld részektől megtisztított bodzavirágtányérokat, literenként 4-6 db kell legalább. Csavarok bele citromlevet (kóstolva) és reszelek citromhéjat is. Citromkarika is mehet bele, akkor pici keserű íz is kioldódlhat. Hideg helyen, akár hűtőben hagyom kiázni az ízeket. Másnapra már jó is lehet, akkor leszűröm, édesítem és még ha kell, csavarok bele citromlevet. Citromlé helyett szárított japánbírssel is szoktam készíteni, ez esetben a savanyú ízek a japánbirsből áznak ki, amit a bodzavirágokkal együtt teszek a vízbe. Hogy mutatós legyen, tálalás előtt mehet bele citromkarika és kis bodzvirág is, de ezek sokáig ne maradjanak benne, mert előbb-utóbb keserű lesz vagy a cukorral együtt már megerjedhet. 

Bodzvairágos egyebek  ITT, japánbirsesek pedig ITT     

   

**********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal  Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések