Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2021. június 18., péntek

A kislevelű hárs (Tilia cordata) felismerése

A kislevelű hárs az egyik gyűjthető virágú hársfaj.Virágai nem csak gyógyhatásúak, de fűszereznek is. Legfontosabb faji bélyege, amiről jól fel lehet ismerni, hogy levélfonákain vörös színű szőrőzöttség látható az érzugokban, különösen ott, ahol a levélnyél kapcsolódik. A virágot a murvalevelekkel együtt gyűjtjük teának. A fákról kíméletesen, az ágak letörése, levágása nélkül gyűjtsünk! Fontos felsimerni a hársakat, mert nem minden hársfaj virága használható gyógy- vagy fűszernövényként! Néhány kép a faj bemutatásául:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...