Csalános karfiolgolyók, pitypangos salátával

Csalán ebbe is, mert mi más :) Csalán itt is, sok és a csalánról mint ehető vadnövényről, ehetó gyomnövényről itt bővebben, hogy, mikor, mennyit?
Hozzávalók: 60 dkg karfiol, 10 dkg csalán-hajtáscsúcs, 10 dkg kemény vagy félkemény sajt, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek zabpehely, 1 ek teljes kiőrlésű liszt, só, bors, ízlés szerint. A panírozáshoz liszt, tojás zsemlemorzsa. Olaj a sütéshez. A salátához pitypanglevelek és szezonális zöldségek. 
Elkészítés: A karfiolt rózsákra szedjük, késes darálóban durva morzsásra daráljuk. A csalánt blansírozzuk, kicsavarjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon, kevergetve, félpuhára pirítjuk a karfiolt, közben a csalánt is hozzáadva, azt is puhára pirítjuk. Ha a zöldségek kihűltek, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Vizes kézzel golyókká formázzuk, a golyókat panírozzuk, majd serpenyőben olajban kisütjük.
A salátához, frissen hajtott pitypangleveket keresünk, ha keserű, pár órára hideg vízbe áztathatjuk. A salátában ízlés szerinti más zöldséggel keverhetjük. Majonézből és tejfölből, sóval, borssal, pici édesítéssel készítünk rá öntetet, mely a karfiolgolyók mártogatója is lehet egyben.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések