Podagrafű fűszerként is: Tepsis, lilakrumplis, zöldséges sülthús
A podagrafű a hegyvidéki és a dunántúli tájakon előforduló vadon élő fűszer és levélzöldség fajunk. Gyógynövény is bemutatása tápláléknövényként IDE kattintva olvasható. Podagrafüves bejegyzések, receptek még ITT találhatók bőven.
Elkészítés: A húst (sertéscomb) kockára vágva elősütöttem, majd egy sütőtálban vagy tepsiben kockára vágott lila krumplival, fehér színű burgonyával, nagyobb sárgarépa darabokkal összekeverve, és olajban megforgatva apróra vágott podagrafű levelekkel, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve sütőben sütöttem. Kezdetben lefedve majd, fedő nélkül. Táláskor még meg lehet szórni frissen vágott podagrafűvel újra. A kép sütés előtt készült. Tipp: Zamatos turbolyával is kipóbálható.
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése