Kakukkfűvirágos falatkák

 A vadon élő kakukkfüvek mind finom fűszeres ízűek és illatúak. Fűszerként és teakánt is használhatók.

Illatuk, ízük jellegzetes, van közöttük normál alap kakukkfűízű és van citromos-kakukkfü ízű is. Utóbbi később, nyáron virágzik, nem tavasszal. Minden kakukfű virága is ehető nyersen, frissen is, tehát fűszeres szendvicsdíszként vagy salátában, salátadíszként is.   

Elkészítés: 

A képen vajas kiflikarikákon (pirítva vagy anélkül is finom) Brie sajt és majonéz csepp, azon kakukkfű virágos hajtásvége. Kakukkfüves receptek még ITT találhatók. 

   **********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal  Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések