Diós, almás rétestorta

A dióban sosem lehet csalódni. Ha régóta van már a hűtőben egy csomag réteslap és gyors egyszerű édességet kell belőle készíteni, akkor ez pl. elég jó lehet. Egyéb diósok a blogon ide kattintva találhatók
Elkészítés: A 6 db-os réteslap minden egyes lapját megkentem olvasztott vajjal (10 dkg vaj), minden lapra egy ek. darált diót, 1 ek. finomszemű zabpelyhet és egy negyed reszelt, savanykás almát szórtam (közvetlenül a réteslapra reszeltem). Majd minden egyes lapot harmonika-szerűen összegyűrve, csigavonalban sorban behelyeztem egy sütőpapírral kibélelt, kerek, csatos tortaformába. 5 percet 180 fokon elősütöttem, majd leöntöttem egyenletesen szétosztva a tortán 3 tojásból, 2,5 dl tejből, 3 ek. cukorból. 1 citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukorral és csipet sóval fűszerezett keverékkel. A tetejét megszórtam apróra vágott, kandírozott narancshéjjal és 20-25 perc alatt készre sütöttem. Az ötlet innen itt dió és alma nélkül követhető az elkészítés.


**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések