Júdásfülgombával és zöldségekkel töltött pite

Omlóstészta zöldségekkel és gombával töltve. Szabadon, ízlés és lehetőségek szerint variálható, de a júdásfülgomba, ha van sötét színével még jól is mutat a színes zöldségek és sárga alapszínű töltelék mellett.
Hozzávalók a tésztához: 250 g omlóstészta-liszt, 100 g vaj, 2 ek tejföl, 1 tojás sárgája, fél mokkáskanál só. A gyors mozdulatokkal összegyúrt tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, majd pitesütő tálba nyújtjuk, és azt, peremet is készítve kibéleljük vele. Fél órára ismét hűtőbe tesszük, majd a tészta alját villával megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük (vaksütés 180 fokon). Töltelék: Ha kihűlt 2 ek apró zabpelyhet szórunk a pite aljába, majd megtöltjük párolt, lecsepegtetett és reszelt zöldségekkel, többfélével, vegyesen az éppen szezonálisakból válogatva (pl. blansírozott csalán, párolt komlóhajtás, apróra vágott vadhagymák vagy zöldhagyma, brokkoli, spenót, reszelt sárgarépa, cékla) előfőzött júdásfülgombával, esetleg főtt tojáskockákkal. Fűszerezzük sóval, tört fekete borssal, apróra vágott fokhagymával. Reszelünk rá kb. 5 dkg trappista sajtot, majd 200 ml tejszín és három tojás keverékét öntjük rá, a tetejét megszórjuk fetasajttal és megsütjük (180 fok, 30-35 perc). Tálaláskor a friss zamatos turbolya sem árt neki, amit apróra vágva rászórhatunk. A zamatos turbolya bemutatása ide kattintva olvasható. A fajbemutató bejegyzésben az óvatossági figyelmeztetések elolvasása mindenképpen ajánlott.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések