Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2018. október 13., szombat

Kökényvíz

Az érett kökénytermést egészben, a japánbirset szeletelve ezzel, a korábban leírttal megegyező módon, hideg vízben áztattam pár napot. A japánbirs savassága gyönyörűen kiáztatta a kökény színanyagait, és kiáztak a fanyar ízek is. Amikor elkészült, le kell szűrni, és a lé iható. A végeredmény C-vitaminos és antioxidánsokat tartalmazó hideg ital. Cukormentes, de édesíthető ízlés szerint. A leszűrt gyümölcsöket egyszer-kétszer még újra feltölthetjük vízzel, de már valamivel gyengébb italt kapunk. Japánbirs helyett citromkarika is használható  


hasonlók:
csipkebogyó-japánbirsvíz
vadalmavíz
vadkörteital
csipkeital
pamukalmás vadmentás ital a vadalmafák emlékére
mentás galagonyavirág ital
sóskaborbolya ital hidegen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...