Erdei gombás, kecskeordás, színes kenyérlángos
Ehhez a finomsághoz friss gomba hiányában olajban eltett vargányát és szárított sötét trombitagombát használtam.
Először a kenyérlángos tésztáját állítottam össze: kb egy negyed friss élesztőt kb. 2 dl langyos vízzel, kis cukorral felfuttattam, majd annyi liszttel, amennyit felvesz (kb. 30 dkg) kidolgoztam a tésztát (+ csapott teáskanál só). Közben kb. 2 dkg vajat is adagoltam hozzá dagasztás közben. A tésztát letakarva fél órát hagytam kelni, majd két hosszúkás lángost nyújtottam, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem.
Az olajban eltett vargányát csak lecsepegtettem, a szárított sötét trombitagombát vízbe áztattam, majd mikor felvette régi formáját, kis sós, fokhagymás olajon puhára pirítottam.
További pizzák és kenyérlángosok a blogon gombával vadzöldségekkel:
Rókagombás, tejfölös és rókagombás, juhtúrós pizza
Csalános, olívabogyós pizza
Vargányás, gomolyasajtos, grúz hacsapuri ihletésű, színes kenyérlepény
Galambgombás kecskesajtos pizza
Megjegyzések
Megjegyzés küldése