Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2017. július 23., vasárnap

Húsos somos, vadsnidlinges babsaláta bodzavirágos balzsamecettel

A savanyított húsos somot tavaly nyáron készítettem, abból került ebbe a lila hagymás, vadsnidlinges babsalátába


A szárazbabot előző nap beáztattam, majd az áztatólevet leöntve (kuktában) babérleveles, sós vízben puhára főztem. A főtt bab levét leszűrtem. A babot szeletelt lila hagymával, apróra vágott vadsnidlinggel és savanyúságként eltett húsos sommal kevertem össze. A húsos som savanyú levéből és bodzavirágos balzsamecetből  - ami édesítette is kicsit - kevertem rá kis öntetet.  A babot kivéve a saláta minden alkotórésze fűszerez is. A húsos som magos, így a magokat köpködni kell, de sebaj, így is finom. Köretként vagy magában is finom és tetszetősen színes saláta.

Ui: még tavasszal készült

további húsos somosok az Erdőkóstoló blogon


Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...