2014. október 3., péntek

Őszies erdei gombasaláta pirított céklával, füstölt feta sajttal, színes paprikákkal

Idén az égiek kegyesek a gombákhoz és a gombákat kedvelőkhöz. 
Sok-sokadik gombasalátám az alábbi.
Ősziessé a cékla teszi nekem


Hozzávalók (ebben volt):
- pár galambgomba kalap és pár tölgy érdestinórú kalap fokhagymás mangalica zsíron pirítva. Ezek  a gombák nem kívánnak hosszú pirítást, pár perc elég.  
- cékla kis csíkokra  vágva, só nélkül (finomabb úgy és roppanós marad) pici mangalica zsíron roppanósra pirítva (cékla külön edényben vagy a gombák után pirítva, ha nem akarjuk, hogy a gombák is pirosak legyenek)

Hidegen hozzákeverve:
- füstölt fetasajt kockák
- kaliforniai paprika apróra kockázva
- zöld húsú, picit csípős paprika apróra kockázva
- fűszerek: só, bors
és kész, finom !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...