Az első őszi zsákmány

Szeptember lett. Borzasztó gyorsan. Ezt leginkább iskolás csemetéim fájlalják. Az első őszi, még szabad nap gyönyörű időjárását azonban még kihasználtuk, és némi erdei zsákmányra is szert tettünk túrázás közben. Egyelőre várnak sorukra, érlelődnek, száradnak. Aki szintén jó helyeken jár, ilyesmiket találhat, gyűjthet mostanában: galagonya termés, vadkörte, vadalma, vadmenta, cickafark. Később mindegyikről bővebben. 






Megjegyzések

  1. Oh, ha abból a vadkörtéből én is ehetnék!!!! Mi a hétvégén szederre mentünk, de kicsit elkéstünk, és az idén nagyon kevés termett errefelé. De nem gond, tavaly annyit gyűjtöttem, hogy az idei télre van elég lekvár. Viszont amiben nem bíztam, hogy még lesz lehetőségem bodzabogyót gyűjteni. De majd 1 kilót össze tudtam szedni az erdőben. A fagyasztóban várja a tavaszt és a bodzavirágot, hogy ismét zselé készülhessen belőle. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gionetta, köszönöm! Sajnos felénk sincs sok szeder, ahol van ott pedig nem érik be az aszály miatt. Jó ötlet ez bodzatermés-virág zselé, lehet, hogy én is teszek el termést tavaszra!

      Törlés
  2. Gyönyörű képek, hangulatosak! :)

    VálaszTörlés
  3. De jó finomságokat gyűjtöttél:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kati! Hamarosan készül is belőlük valami(remélem!).

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések