Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2012. szeptember 29., szombat

Mentás cukordinnye ital

Egyszerű és nagyszerű átalakítása a szilárd cukordinnyének, amiből mostanában már valószínűleg az utolsók érnek mindenhol, és előfordulhat, hogy már nem is elég édesek. Így kicsit fel is javítható ízük. 


Az én italom így készült, de másképp is lehet: Egy pici dinnye, vagy fél nagyobb belső része, mag nélkül; két-három menta (nálam lómenta) hajtás levelei, 2,5 dl. víz, 1-2 csepp citromlé és pici reszelt citromhéj. Ha kell, édesítés, esetleg vaníliás cukor is jót tesz. Mindezeket összeturmixolva született a cukordinnye ital. Nekem nagyon ízlett. 
  



3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...