Tojásleves zamatos turbolyával

Ha egy gyors, finom leves kell, akkor tojásleves, a friss zamatos turbolya a tetején csak különlegessé teheti. További zamatos turbolyás receptek a blogon ide kattintva, és ide kattintva olvashatók. A zamatos turbolya bemutatása pedig ide kattintva olvasható. A fajbemutató bejegyzésben az óvatossági figyelmeztetések elolvasása mindenképpen ajánlott.
Elkészítés: Kis olajon 1-2 gerezd fokhagymát illatosra pirítok, majd lehúzva az edényt a tűzhelyről egy fél evőkanálnyi őrölt piros paprikát keverek az olajba, míg kiadja szép színét, és rögtön felöntöm vízzel. Sózom, babérlevéllel, őrölt köménymaggal és őrölt fekete borssal fűszerezem, ecettel kellemesen savanykásra ízesítem. Amikor felforrt, személyenként egy egész tojást engedek a lébe óvatosan. Egy két perc után finoman elkeverem, hogy egész tojásdarabok és tojáscsíkok is legyenek a levesben. Tejfölös-lisztes habarással kicsit sűrítem. Pirított kenyérkockával és frissen vágott zöldfűszerrel, pl. az erdők szinte egész évben elérhető fűszerével a zamatos turbolyával megszórva finom. Bőven vagy kevéssé megszórva, ki, hogy szereti.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések