Csalános, sütőtökös lencsepástétom
Közben egy-két szelet előzetes megsütött sütőtököt a héjából kiszedjük, hozzáadunk kb. 5 dkg puha vajat, és a kihűlt főtt lencsét, majd ezeket botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint, de kb. három evőkanál mustárral, pici reszelt citromhéjjal, kakukkfűvel, sóval és tört tarka borssal, tört fokhagymával ízesítjük. A legvégén egy nagyobb lyukú reszelővel 4 keményre főtt tojást reszelünk a krémhez, és óvatosan hozzákeverjük, valamint hozzáadunk ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott, előzetesen blansírozott (vagy akár kis fokhagymás vajon megpárolt) csalánt. Az egészet finoman átkeverjük. Pirítóson vagy puha kenyéren isteni.
Finom benne más levélzöldség is, ami éppen van, medvehagyma, fiatal salátaboglárka, hagymaszagú kányazsombor, mályvalevél, podagrafű, tyúkhúr, blansírozott fiatal csalán.
Hasonló az Erdőkóstoló blogon: medvehegymás, sárgarépás lencsepástétom
Nagyon jól hangzik, köszönöm ezt a bejegyzést a https://erdokostolo.blogspot.com/ oldalán.
VálaszTörlésén is köszönöm!
Törlés