Kökényes, kakaós, mandulás szemes kekszek

A savanykás, jellegzetesen fanyar kökénylekvár jól szerepelhet egy édes keksz töltelékeként. A lekvár fanyarsága jól ellensúlyozza a tészta édességét.

Hozzávalók

Tészta: 100 g búzaliszt, 50 g lágy zabpehely, 40 g kakaópor, 30 g mandulapehely, 75 g cukor, 150 g vaj, 2 tojás sárgája, csipet só, fél csomag sütőpor. 
Töltelék: kökénylekvár, kökény kekszenként 1 szem

A tésztához a cukrot a tojások sárgájával és vajjal elkevertem, majd hozzáadtam a többi száraz hozzávalót, és gyors mozdulatokkal összegyúrtam, majd 1 órára hűtőbe tettem.

A hűtőből kivéve dió nagyságú egyforma golyócskákat, majd azokból kis lapos kosárka kekszeket formáltam; sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket lazán, mert picit nőni fognak. A kosárkákat megtöltöttem kökénylekvárral, ha esetleg túl híg a lekvár, akkor kevés zabpehely hozzáadásával lehet sűríteni. Közepükbe egy szem kökény és előmelegített sütőben 180 fokon sülhet. 


Megjegyzések

  1. Kökény-csipke lekvár készült idén, viszont sikerült túl hígra csinálnom, ezért épp most fogyott el szörpként...:))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések