Keserűgomba juhtúróval, szalonnával, tepsiben

Ezt a gombát keserű és csípős íze miatt kevesebben gyűjtik, de aki igen az igazi rajongója ennek a gombának. Az erdélyi recept szerint alaposan megtisztítva, vízzel leöblítve, füstölt szalonnakockákkal, apróra vágott petrezselyemmel és juhtúróval töltve, fokhagymásan sütik. Készítik még darabolva, lisztbe forgatva is olajban/zsírban sütve, pl. Külsőrekecsinben. Itt bővebben a csángó receptről. Itt pedig keserűgomba ehető liptói túróval töltve, és ha nem lenne még elég, utána (itt) lehet fokhagymásan sütve is kóstolni.


A nem túl nagy méretű gombákat a képen juhtúróval töltve, szalonnával fokhagymásan sütöttem lilahagyma karikákon tálalva.

és keserűgomba kicsit másképp is

A saját gyűjtésű gombát lássa szakellenőr!



Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések