Kökényvíz

Az érett kökénytermést egészben, a japánbirset szeletelve ezzel, a korábban leírttal megegyező módon, hideg vízben, hideg helyen áztattam pár napot. A japánbirs savassága gyönyörűen kiáztatta a kökény színanyagait, és kiáztak a fanyar ízek is. Amikor elkészült, le kell szűrni, és a lé iható. A végeredmény C-vitaminos és antioxidánsokat tartalmazó hideg ital. Cukormentes, de édesíthető ízlés szerint. A leszűrt gyümölcsöket egyszer-kétszer még újra feltölthetjük vízzel, de már valamivel gyengébb italt kapunk. Japánbirs helyett citromkarika is használható  


hasonlók:
csipkebogyó-japánbirsvíz
vadalmavíz
vadkörteital
csipkeital
pamukalmás vadmentás ital a vadalmafák emlékére
mentás galagonyavirág ital
sóskaborbolya ital hidegen

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések