Júdásfülgomba medvehagymás tésztabundában, medvehagymás mártogatóval
Esős tavaszi időben gyakran találkozik a júdásfülgomba és a medvehagyma. Most, 2025 esős-hideg márciusának közepe táján is így van ez, miért ne hozzuk össze őket a tányéron is.
Elkészítés:
A júdásfülgombát alaposan megmostam, majd megfőztem, lecsepegtettem. Én általában is szeretem előfőzni, kevéssé erős ízei lesznek, de sütés előtt ajánlott is, mert kevéssé ugrál ki a serpenyőből sütés közben, ha már megfőztük előtte.
Ezután a bundának két tojásból és annyi rizslisztből kevertem a tésztát, amivel inkább kissé galuska jellegű, cseppenve folyó tészta lett, sűrűbb, mint a palacsintatészta. Szeretem ehhez a rizslisztet, mert roppanósabb lesz a tésztabunda belőle, kevéssé szívja be talán a zsiradékot is, amiben sül. Közvetlen sütés előtt kell bekeverni, mert hosszabb állás után felhígul. A tésztakeveréket apróra vágott medvehagymalevéllel, őrölt borssal fűszereztem, sóztam. (Jeges vizet nem adtam hozzá, mint a tempura tésztához, de a gombát a hűtőből vettem ki, hideg volt és vizes felületű.)
A megfőtt júdásfülgombát beleborítottam ebbe a keverékbe, alaposan összekevertem vele, majd egy kanállal adagoltam a forró zsiradékba. A gombák közepes és kisebb gombák voltak, nem vágtam össze, de az egyenként tésztába forgatást nem kívántam bevállalni. Jó lett így is, roppanós, fűszeres. Tejfölből, apróra vágott medvehagymával, sózva, borsozva kevertem hozzá ki a mártogatót. Frissen a legfinomabb.
A júdásfülgomba bemutatása ITT olvasható
Medvehagymás tudnivalók ITT találhatók
További júdásfülgombás receptek IDE kattintva bömgészhetők
További medvehagymás receptek pedig ITT találhatók
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése