Tojáslepény komlóhajtással

A komlóhajtás ehető vadnövény. Hogy, hogyan és mikor ehető, arról IDE kattintva olvashatók a részletek. Ha van egy pár komlóhajtás, máris elkészíthető egy tojáslepény. Az olaszok szíveses készítenek belőle komlós frittatat. A komlóhajtásból sok egyéb is készíthető IDE kattintva vagy IDE katintva még bőven találhatók receptek komlóspárgás finomságokhoz.
Elkészítés: A komlóspárgát gőz felett párolóban megpárolom. Ha nem sok a komló, akkor kis vajon, egy gerezd fokhagymával, pici vízzel serpenyőben, fedő alatt párolom meg. A tojásokat felverem, fűszerezem sóval, borssal. Van, amikor csak tojásból sütöm minden egyéb nélkül. De finom akkor is, ha pár evőkanál tejet/tejfölt és/vagy reszelt sajtot, esetleg pici (rizs)lisztet vagy zabpelyhet is teszek bele. Ilyenkor kicsit palacsintatésztaszerű lesz. Ha nem túl sok a tojás, akkor csak serpenyőben, kis lángon lefedve sütöm, akár meg is lehet fordítani és mindkét oldalát megsütni. Ha sok tojásból készül, akkor sütőben érdemes sütni, egy nyél nélküli kerek sütőedényben. A komlóspárga mellett lehet bele más vadzöldséget is tenni, sőt sonkát szalonnát, hagymát is aki szereti.
Elkészíthető akár komlóstojásos feltétként is egy körethez, mint pl, ehhez a lósóskaszószhoz. Lósóskaszósz recept IDE kattintva található.

**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések