Vadzöldséges, csalános töltött tortilla

Sokféle módon tölthető, akár szabad tűzön is elkészíthető, és ízlés szerint húsosan vagy csak zöldségesen is tölthető a család igény szerint.  


A tészta hozzávalói: 230 g liszt, 50 g zsír, 1 dl forró víz, ½ evőkanál só. 


A hozzávalókat összegyúrom, 4 részre osztva 4 kör alakú lepénnyé nyújtom. Vaslapon vagy serpenyőben egyenként mindkét oldalukat hólyagosra sütöm, majd két-két tésztalepény közét megtöltöm mindenféle finomsággal. 


Töltelék: Alapnak 5-6 szem burgonya megfőzve, áttörve. Ebbe keverek szezonálisan, változatosan, finomságokat, fűszeres vagy csak tápláló, apróra vágott vad levélzöldségeket (vadhagymákat, csalánt (előzetesen blansírozva) podagrafüvet, csabaíre vérfüvet stb. vagy ezek mellett vagy helyett spenótot + a következőkből válogatva: sült sonka vagy szalonnakockákat, főtt tojáskockákat, reszelt sajtot, morzsolt fetasajtot, konzervből főtt babot, olykor pirítok bele vöröshagymát vagy erdei gombákat is. Amikor van teszek bele kockára vágott friss zöldségeket, paradicsomot, uborkát, cukkinit, paprikát is. Vagy mellé tálalom utóbbiakat.  A tölteléket ízlés szerint kóstolva sózom, borsozom, vagy akár intenzívebben is fűszerezem. A megtöltött lapokat grillserpenyőben újra melegítem, majd cikkekre vágva tálalom.


**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal 
Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések