Vadzöldséges, csalános töltött tortilla

 Sokféle módon tölthető, akár szabad tűzön is elkészíthető, és ízlés szerint húsosan vagy csak zöldségesen is tölthető a család igény szerint.  


A tészta hozzávalói: 230 g liszt, 50 g zsír, 1 dl forró víz, ½ evőkanál só. 


A hozzávalókat összegyúrom, 4 részre osztva 4 kör alakú lepénnyé nyújtom. Vaslapon vagy serpenyőben egyenként mindkét oldalukat hólyagosra sütöm, majd két-két tésztalepény közét megtöltöm mindenféle finomsággal. 


Töltelék: Alapnak 5-6 szem burgonya megfőzve, áttörve. Ebbe keverek szezonálisan, változatosan, finomságokat, fűszeres vagy csak tápláló, apróra vágott vad levélzöldségeket (vadhagymákat, csalánt (előzetesen blansírozva) podagrafüvet, csabaíre vérfüvet stb. vagy ezek mellett vagy helyett spenótot + a következőkből válogatva: sült sonka vagy szalonnakockákat, főtt tojáskockákat, reszelt sajtot, morzsolt fetasajtot, konzervből főtt babot, olykor pirítok bele vöröshagymát vagy erdei gombákat is. Amikor van teszek bele kockára vágott friss zöldségeket, paradicsomot, uborkát, cukkinit, paprikát is. Vagy mellé tálalom utóbbiakat.  A tölteléket ízlés szerint kóstolva sózom, borsozom, vagy akár intenzívebben is fűszerezem. A megtöltött tortellini lapokat grillserpenyőben újramelegítem, majd cikkekre vágva tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések