Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2019. május 3., péntek

Szamócás, tavaszi vadzöldséges, déli tőkegombás, pirított egytálétel

A természet és zöldségeskert szezonális finomságaiból, vadzöldségekből, céklából, répából és savanyított káposztából, na és persze déli tőkegombából és fűszerként a medvehagyma zöld terméséből egy pirított, meleg saláta egytálétel.     


Hozzávalók 2 főre:

Vadzöldségek: csalán komlóhajtáspodagrafűmedvehagyma levele és zöld termése
(a vadzöldségekből vegyesen jó két maroknyi)
2 szelet cékla
1 sárgarépa
2 kisebb újhagyma a zöldjével együtt
medvehagymás, savanyított káposzta
déli tőkegomba egy jó maréknyi kalap

Mindezeket összevágva, a céklát külön (helyen a serpenyőben, hogy ne legyen minden piros) roppanósra olaj+ vajon pároltam, majd zsírjára pirítottam az alábbi képen látható módon.

A végén már csak hozzámelegítve
4-5 szem összevágott kerti szamócát avagy földi epret adtam hozzá.

Fűszerek: medvehagyma termés megroppantva, lepirítva, só, durvára őrölt fekete bors


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...