Szamócás, tavaszi vadzöldséges, déli tőkegombás, pirított saláta
A természet és zöldségeskert szezonális finomságaiból, vadzöldségekből, céklából, répából és savanyított káposztából, na és persze déli tőkegombából és fűszerként a medvehagyma zöld terméséből egy pirított, meleg salátaszerű egytálétel.
Hozzávalók 2 főre:
Vadzöldségek: csalán, komlóhajtás, podagrafű, medvehagyma levele és zöld termése
(a vadzöldségekből vegyesen jó két maroknyi)
2 szelet cékla
1 sárgarépa
2 kisebb újhagyma a zöldjével együtt
medvehagymás, savanyított káposzta
déli tőkegomba egy jó maréknyi kalap
Mindezeket összevágva, a céklát külön (helyen a serpenyőben, hogy ne legyen minden piros) roppanósra olaj+ vajon pároltam, majd zsírjára pirítottam az alábbi képen látható módon.
A végén már csak hozzámelegítve
4-5 szem összevágott kerti szamócát avagy földi epret adtam hozzá.
Fűszerek: medvehagyma termés megroppantva, lepirítva, só, durvára őrölt fekete bors
Megjegyzések
Megjegyzés küldése