Csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető!

......az értékek őrzése a régi tudásból, az igény megteremtése az értékek őrzésére a természetben. Változatos, sokszínű természetünk, erdeink, rétjeink, vadvizeink számos eleme táplálék is. A legegészségesebb élelmiszerek (vadvízi halak, vadhús, gyógy- és ehető vadnövények, legelő állatok teje és húsa) ezekről származnak, így túlélésünk zálogai. De csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető. A blogon információkat adok az ehető, vadontermő növényekről és gombákról, felhasználásuk lehetőségéről, módjáról, gyűjtésük etikájáról, szabályairól, törvényeiről.

2019. május 30., csütörtök

Bodzavirágos, erdei- és kerti szamócás pitécskék


Egy kis édes, szamócás, bodzavirágos bűnözés. Igazából leginkább csak frissen jó, bár nagyon gyorsan elkészíthető, inkább kevesebbet érdemes belőle alkotni, mert másnapra már nem az igazi. 

Hozzávalók, elkészítés: 

Omlós pitetészta: 15 dkg liszt (1/4 részben kukoricaliszt, amitől szép sárga lesz), 10 dkg hideg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipet só, 1 késhegynyi sütőpor, reszelt citromhéj, ha túl kemény pici tejföl - gyors mozdulatokkal összegyúrva, majd hűtőbe tenni fél-egy órára. Kinyújtva nagyobb kör alakú részeket vágtam belőle egy pudingos tányérral, majd közepébe tettem a tölteléket és kézzel ráhajtogattam a tészta szélét a töltelékre, hogy kis töltött kosárkák legyenek. 

Töltelék (kb. két csészényi): erdei- és kerti szamóca darabolva, bodzavirágocskák frissen belemorzsolva, cukor/ méz ízlés szerint, kb. fél csomag vaníliás pudingpor.

Sütés: előmelegített sütőben aranybarnára


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...