2016. június 25., szombat

Róka- és galambgombák lecsósan, pirított napraforgóval, rukkola salátával

Mit készítek róka- és galambgombából? Kérdezték a minap is, látva a kis kosár gombámat. Pörköltet? Azt nem. Azt ezekből nem, most nem. Szeretem, ha érezhető a gombák íze, szeretem, ha látszik a színük, szeretem, ha nincsenek szétfőzve. A fűszerek és az egyebek, pedig csak kiegészítik, megszépítik, színesítik az ételt. Ez is nagyon finom volt.


A karikára vágott vöröshagymát jól lepirítottam, néhol még karamellizálódott is, ezután adtam hozzá a paprika csíkokat és a darabolt gombát, majd a legvégén a paradicsom kockákat. Hogy zöld szín is legyen az ételben, zöld fűszerként petrezselyem is ment bele, bár azt a lecsóba nem szoktam tenni, de a gombához nagyon finom. Rövid idő alatt, lefedve készre pároltam. Tálaláskor még pici citromos borssal és pirított szotyival szórtam meg.
  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...